Nieuws

29/08/2021

Nieuwsbrief Vrienden van Pandipieri

Hier vindt u de nieuwsflits van De Vrienden van Pandipieri. Lees meer >>

19/07/2021

Kroniek Hans Burgman

Hans, de grondlegger van het Pandipieri project, schrijft regelmatig een brief de zogenaamde kroniek. Klik op Kroniek... Lees meer >>

10/12/2019

OMA project nieuwe folder

Er is een nieuwe folder gemaakt over het OMA project. In het OMA-project krijgt elk oma-gezin een... Lees meer >>


Print

Pandipieri Projecten

Pandipieri is een woongemeenschap van Ī 100.000 inwoners aan de rand van de stad Kisumu. Het zijn de armsten die er in krotten wonen en weinig toekomstperspectief hebben. In 1979 is Hans Burgman, father van Mill Hill hier gestart met een project dat in Kenia uniek is. Vanaf het begin is het doel geweest om de levensomstandigheden van de gemeenschap te verbeteren door op zoek te gaan naar capaciteiten, motivatie en zelfvertrouwen binnen de eigen bevolking. Uitgaande van de mogelijkheden en gesteund door een levendige geloofsbeleving ontstond de rode draad die door de hele opzet van het project loopt.

Afrikanen en Europeanen werken samen om het ideaal te verwezenlijken. Ruim honderd medewerkers, waarvan het overgrote deel uit Kenianen bestaat, hebben hier een betaalde baan. Daarnaast wordt het werk ondersteund door honderden vrijwilligers. Het project draagt sedert enkele jaren de naam KUAP (Kisumu Urban Apostolate Programmes).