Nieuws

01/12/2018

Kinderen van basisschool De Zonnesteen ontdekken het dagelijks leven in Kisumu

Basisschool De Zonnesteen ontdekt samen met de werkgroep Bergeijk-Kisumu het dagelijks leven in Kisumu. Lees meer >>

01/10/2018

Afrikadag 2018

Op zondag 9 september was onze Afrikadag. Hier leest u het verslag. Lees meer >>

02/07/2018

Update Clubkas campagne voor Kisumu

Met de Rabobank Clubkas Campagne hebben veel mensen laten zien dat ze ons project in Kisumu een warm hart toe dragen!... Lees meer >>


Print

Kalender overzicht

31 2018
AFRIKADAG
Zondag 9 september op ’t Hof in Bergeijk
 
De voorbereiding van de Afrikadag 2018 is in volle gang. We hebben er alles aan gedaan om Bergeijk na twee jaar weer een fantastische happening te bezorgen. Echte Bergeijkse gezelligheid in combinatie met Afrikaanse levendigheid. De bedoeling is ook om de vriendschapsband tussen Bergeijk en Kisumu nog eens onder de aandacht te brengen. Uw belangstelling en steun aan de Pandipieri projecten worden daar in Kenia enorm gewaardeerd. Informatie over de huidige situatie krijgt u bij een van de kramen op de markt. Ook andere groepen die Afrikaanse projecten steunen, zullen zich presenteren, zoals Burkina Faso, Gambia en Tanzania.
Maar er is nog veel meer te beleven!
Rondom de kiosk zullen kramen en tenten opgesteld staan. Omliggende terrassen van horecagelegenheden bieden vrij zicht op de markt en de muzikanten op de kiosk.
Het dagprogramma is als volgt:
11.00 uur  Eucharistieviering met Afrikaanse elementen in de Hofkerk. Hans Burgman, die 30 jaar geleden de Pandipieri projecten oprichtte, zal in de preek zijn filosofie wat betreft het hedendaagse ontwikkelingswerk uiteenzetten. Hij zal de hele dag onze gast zijn. De viering wordt opgeluisterd door het koor Malaika, deel van zanggroep Kloos.
12.15 uur Met zang en dans begeleidt het koor de kerkgangers en overig publiek naar de markt waarna de officiële opening plaatsvindt. .
Er is koffie met taart of Kisumubrood, gebakken bij de Rooi Pannen in Eindhoven. De inmiddels befaamde broden worden ook door leerlingen verkocht in een kraam.
Natuurlijk is er voor kinderen een knutselhoek en wordt er professioneel geschminkt.
De inwendige mens wordt niet vergeten, er is soep, er zijn diverse drankjes en…ijs!
Helping Hands Kenia, dat zich inzet voor goede doelen, komt Afrikaanse hapjes en drankjes verkopen. De opbrengst gaat geheel naar het OMA project, onderdeel van de Pandipieri projecten.
In de kramen is er van alles te koop: Afrikaanse lappen, snuisterijen, kaarten en sieraden. De Winkel van Sinkel verkoopt 2de hands spulletjes voor een habbekrats en de Wereldwinkel uit Eersel biedt prachtige hebbedingen uit verre oorden te koop aan.
Tijdens alle bedrijvigheid zullen de volgende muziekgroepen optreden:
12.35 – 13.15 uur Loos Alarm
13.15 – 13.45 uur PoPKoorN onder leiding van Wendy de Proost
13.45 – 14.30 uur Grensgeval Dweilorkest
14.30 – 15.00 uur YEP Young Echo Percussion   
15.00 - 16.00 uur De BigBang!
16.00 uur Sluiting van de Afrikadag
Er is voor elk wat wils te genieten op de Afrikadag. We hopen op een stralende Afrikaanse zon die als feestelijke kers op de Afrikaanse slagroomtaart zal prijken.
We nodigen iedereen van harte uit!
Voor meer informatie over onze werkgroep verwijzen we naar onze website:
www.bergeijk-kisumu.nl
 
Werkgroep Bergeijk-Kisumu