
Intussen groeide de onderlinge vriendschap via e-mail contacten en bezoeken over en weer. Naast het zoeken van sponsoren, het organiseren van activiteiten om voor jonge vrouwen de huishoudschool te kunnen bekostigen, groeide de vriendschap en het respect voor elkaars cultuur.
Wij beschouwen Afrika zeker niet als 'een verloren continent', want we zien de resultaten die door de mensen zelf, met een beetje financiële hulp van onze kant, zijn behaald. De aanpak volgens de oorspronkelijke Pandipieri-gedachte werkt nu al 40 jaar en de initiatieven blijven groeien.
De activiteiten die we in Bergeijk organiseren winnen aan sympathie en de belangstelling voor de mensen in Kisumu leeft steeds sterker.
Een nieuwe huishoudschool, een multifunctioneel parochiegebouw en de mogelijkheid, voor jaarlijks 30 meisjes, om het diploma huishoudschool te behalen zijn al gerealiseerd met steun uit Bergeijk. Als onze steun gevraagd wordt bij noodsituaties proberen we die, naar vermogen, te geven.
Iedere 2 jaar hebben we, tot voor kort, in september de Afrikadag georganiseerd waar we het Kisumu-verhaal vertelden en Bergeijk hebben laten proeven van de kleurrijke Afrikaanse sfeer. Spontaan wordt hulp aangeboden door scholen, organisaties, en particulieren. We werken samen met scholen in Bergeijk om kinderen bekend te maken met het leven en wonen van kinderen in Afrika.