Nieuws

19/07/2021

Nieuwsbrief Vrienden van Pandipieri

Hier vindt u de zomer nieuwsbrief 2021 van De Vrienden van Pandipieri met o.a. een update over het Corona virus in... Lees meer >>

19/07/2021

Kroniek Hans Burgman

Hans, de grondlegger van het Pandipieri project, schrijft regelmatig een brief de zogenaamde kroniek. Klik op Kroniek... Lees meer >>

10/12/2019

OMA project nieuwe folder

Er is een nieuwe folder gemaakt over het OMA project. In het OMA-project krijgt elk oma-gezin een... Lees meer >>


Print

Terugblik Afrikadag 2012

Heel tevreden kijken we als werkgroep Bergeijk-Kisumu terug op een fantastisch geslaagde Afrikadag, zondag 2 september. Alles leek mee te werken om de beoogde sfeer van een kleurige en vrolijke Afrikaanse markt te scheppen op ons eigen Bergeijkse marktplein op 't Hof. Een heleboel lachende gezichten, gezellig buurtend met bekenden (en onbekenden) bij een Afrikaans hapje of drankje en een behaaglijk zonnetje dat straalde boven alle bedrijvigheid. Het begon met de sfeervolle eucharistieviering die opgeluisterd werd door zanggroep Kloos. Zij brachten enkele prachtige Afrikaanse gezangen ten gehore. Hans Burgman uit Kisumu verraste de kerkgangers met een gratis exemplaar van zijn, in boekvorm uitgebrachte, 'Brieven naar verre vrienden'. Van 2002 tot 2008 verschenen ze met enige regelmaat in de Eyckelbergh. Wethouder Anja Tils verrichtte de officiële opening van de Afrikamarkt. Hierna werden de eerste bezoekers getrakteerd op vrolijke muziek van de Hofmuzikanten. Later volgden op de kiosk optredens van muziek- en zanggroepen Loos Alarm, Dé Big Bang, Bobowaro en djembé-groep Bayasana.
Intussen waren de kramen met mooie Afrikaanse lappen en tekeningen erg in trek, evenals de hapjes, drankjes, ijsjes en het Kisumu-brood van de Rooi Pannen.

Geïnteresseeerden lieten zich informeren over de Pandipieri projecten in Kisumu. Ook de 'gastkramen' hadden niet te klagen over belangstelling. Ook zij konden hun verhaal kwijt over de projecten die ze steunen in Tanzania, Burkina Faso, Zuid-Afrika en Gambia. 

Frans en Rina Wouters verkochten hun houten werkstukken, waaronder vogeldroompaleisjes. De prachtige opbrengst gaat naar Kisumu! Voor hetzelfde doel deden de schoenpoetser en de portrettekenares hun werk. Enthousiaste leerkrachten van de St. Jozefschool presenteerden zich dit jaar voor het eerst in de knutselhoek voor kinderen. Er werden, zoals in Afrika gebeurt, speelgoedautootjes gemaakt van wegwerpmateriaal. Kinderen konden zich ook laten schminken volgens een model naar keuze. De Winkel van Sinkel verkocht nog één keer leuke snuisterijen en organiseerde een loterij. Het bleek een succes. Omdat nog niet alle prijzen opgehaald zijn, krijgt u nog een kans dit te doen door een afspraakje te maken met Zr. Martinia, Sterrepad 31, tel. 571983. U kunt uw prijs ophalen tegen inlevering van het juiste lotnummer (zie de Eyckelbergh van vorige week).

Het Afrikafestijn was alleen mogelijk met de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren. Dit zijn er te veel om allemaal op te noemen maar we maken enkele uitzonderingen: Restaurant 'Afrika Savanne' Luyksgestel, Restaurant Café 'De Gouden Leeuw', supermarkten C1000, Albert Heijn en Jumbo, De Rooi Pannen Eindhoven, Van de Vliet Security BV, de bakkerijen van Heeswijk en van Dinter, de Rabobank, Piccolo ijs.

Allemaal heel hartelijk bedankt!

Werkgroep Bergeijk-Kisumu