Nieuws

01/12/2018

Kinderen van basisschool De Zonnesteen ontdekken het dagelijks leven in Kisumu

Basisschool De Zonnesteen ontdekt samen met de werkgroep Bergeijk-Kisumu het dagelijks leven in Kisumu. Lees meer >>

01/10/2018

Afrikadag 2018

Op zondag 9 september was onze Afrikadag. Hier leest u het verslag. Lees meer >>

02/07/2018

Update Clubkas campagne voor Kisumu

Met de Rabobank Clubkas Campagne hebben veel mensen laten zien dat ze ons project in Kisumu een warm hart toe dragen!... Lees meer >>


Print

Pandipieri Projecten

Pandipieri is een woongemeenschap van Ī 100.000 inwoners aan de rand van de stad Kisumu. Het zijn de armsten die er in krotten wonen en weinig toekomstperspectief hebben. In 1979 is Hans Burgman, father van Mill Hill hier gestart met een project dat in Kenia uniek is. Vanaf het begin is het doel geweest om de levensomstandigheden van de gemeenschap te verbeteren door op zoek te gaan naar capaciteiten, motivatie en zelfvertrouwen binnen de eigen bevolking. Uitgaande van de mogelijkheden en gesteund door een levendige geloofsbeleving ontstond de rode draad die door de hele opzet van het project loopt.

Afrikanen en Europeanen werken samen om het ideaal te verwezenlijken. Ruim honderd medewerkers, waarvan het overgrote deel uit Kenianen bestaat, hebben hier een betaalde baan. Daarnaast wordt het werk ondersteund door honderden vrijwilligers. Het project draagt sedert enkele jaren de naam KUAP (Kisumu Urban Apostolate Programmes).