Nieuws

27/06/2020

Kroniek Hans Burgman

Hans, de grondlegger van het Pandipieri project, schrijft maandelijks een brief de zogenaamde kroniek. Klik op Kroniek... Lees meer >>

26/06/2020

Nieuwsbrief Vrienden van Pandipieri

Hier vindt u de nieuwsbrief 2020 van De Vrienden van Pandipieri met o.a. een update over het Corona virus in... Lees meer >>

10/12/2019

OMA project nieuwe folder

Er is een nieuwe folder gemaakt over het OMA project. In het OMA-project krijgt elk oma-gezin een... Lees meer >>


Kalender

10/06/2020

Vrijwilligersavond

Datum wordt nader bepaald Lees meer >>


26/06/2020

Werkgroep Bergeijk-Kisumu overleg

6 augustus 2020 aanvang 20 uur 3 september 2020 aanvang 20 uur Lees meer >>


Print

Kleine Afrikadag in de regen

De regen werd op zondag 12 september verwacht, maar zů veel en zů lang? Vanaf de opbouw van de kramen om half acht in de ochtend tot aan het opruimen om vier uur, regende het onafgebroken. Niet getreurd, met vereende krachten werd een achttal kramen opgebouwd en ingericht. Toen de kerkgangers tegen elven de kramen passeerden, hoorden we meewarige opmerkingen van: 'Ocherm, w‚ trefte gullie 't slecht!' Met druppelende haren en kleren dekten we om 11.00 uur onze handel zo goed mogelijk af en zochten een plaats in de kerkbanken. Het Afrika Enga koor was zich met ruim 50 leden aan het inzingen en dat deed de nattigheid vergeten. De aanwezigen lieten zich op de opgewekte melodieŽn meevoeren naar Afrika en dat voelde heel behaaglijk. Kisumu-missionaris Hans Burgman wist tijdens zijn preek zelfs een lach op de gezichten te krijgen en de boeketten zonnebloemen deden de rest. Maar helaas, na de mis moesten we buiten alle hoop op weersverbetering laten varen (letterlijk en figuurlijk). De chakalakasoep van de Afrika Savanne smaakte des te beter en koffie met een broodje deed de rillingen stoppen. Gelukkig kwamen er toch geÔntersseerden informeren naar het wel en wee in Kisumu en kooplustigen kwamen voor de Afrika-snuisterijen en de Winkel van Sinkel. Even schuilen kon in het Luihuis waar bovendien een film, opgenomen in Kisumu, te bekijken was. Bijna niemand ging naar huis zonder een heerlijk Kisumu-broodje te kopen van de enthousiaste leerling-bakkers van De Rooi Pannen. Af en toe klonk een gil van een nietsvermoedende bezoeker wanneer een plens regenwater neerkwam, van onderaf met een Afrikaanse knuppel of Bergeijkse bezemsteel uit het tentzeil geduwd. De Winkel van Sinkel deed goede zaken en was voor deze gelegenheid uitgebreid met een kraam vol lekkers en moois uit de tuin.

Loekie Koch stelde een door haar vervaardigde tekening van een jongetje in Kisumu ter beschikking. Voor € 0,50 kon de voornaam van het jongetje geraden worden en diegene maakte kans om de tekening te winnen. De naam 'John' werd tweemaal geraden. Onder het toeziend oog van de hele werkgroep werd uit deze twee de winnaar getrokken door onze voorzitter. De gelukkige bleek mevrouw Rie Trienekes te zijn en zij heeft de prijs inmiddels in ontvangst genomen.

Ach, de parasols deden dienst als paraplu en daaronder was het goed buurten bij een drankje. Achteraf zeiden we tegen elkaar dat het toch heel genoeglijk was geweest, er viel heus wel wat te lachen en we kunnen Kisumu weer wat geld sturen.†

Tenslotte willen we een aantal trouwe donoren bedanken. Zij stelden materiaal of levensmiddelen ter beschikking of steunden financiŽel.

Restaurant 'Afrika Savanne' Luyksgestel, Restaurant Cafť 'De Gouden Leeuw', Supermarkt Voordeelmarkt C1000, De Rooi Pannen Eindhoven, Albert Heijn Supermarkt, Bakkerij van Heeswijk, Bakkerij van Dinter, Drukkerij Gielen, Rabobank en Jumbo.

Altijd zijn er weer mensen op wie we een beroep kunnen doen om ons met een of ander te helpen. Fantastisch dat zo velen in Bergeijk Kisumu een warm hart toedragen. Het geeft ons moed om volgend jaar weer een 'grote' Afrikadag te organiseren.

Werkgroep Bergeijk-Kisumu